Példák a gitárverseny szólóiból 02

Folytatom az ötletek bemutatását a gitárversenyre érkezett nevezések közül. A két nappal ezelőtti első példa nyereményjátékának megfejtése: A-domináns líd skála. Elküldtem a nyereményt Rolinak, aki elsőként írta meg a helyes megfejtést egy kommentben. A domináns líd ötlet Kispál Balázs szólójából származott.

A legutóbbi fúziósabb példa után egy rockosabb megközelítésű ötletet mutatok be: egy tizenhatod triolás futamot, amelyet Torgyik László játszott a gitárversenyen.

A futamot itt lehet meghallgatni:

A mellékelt TAB megmutatja, hogy tulajdonképpen egy pentaton skáladobozról van szó, ötletesen alkalmazva. Érdemes metronómmal begyakorolni futamot, fokozatosan eljuttatva 90-es BPM-ig. A metronómos gyakorlás és a fokozatos, 3-5 BPM-enkénti gyorsítás sokat segít abban, hogy gyors tempó mellett is precíz és tiszta maradjon a játék.

A TAB a mellékelt zenei részlet 2. ütemét mutatja. A 17. bundon a mutatóujjnak néha két hangot is át kell fognia, és ilyenkor segít, ha az erősebb nyomást mindig az aktuális húrra helyezed, és a már megszólaltatott húron pedig csökkented a mutatóujj lenyomásának erejét.

A gitárversennyel kapcsolatos további hír, hogy a kategóriagyőztesekkel, és a Legjobb Gitáros kategória dobogósaival részletes interjúk is készülnek, amelyek a következő hét folyamán kerülnek fel egyesével a honlapra.

Reklámok

One thought on “Példák a gitárverseny szólóiból 02

  1. Visszajelzés: A verseny 50 legjobb gitárosa | Gitárverseny 2012

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s