A verseny 50 legjobb gitárosa

Örömmel tesszük közzé a verseny legjobb 50 gitárosának névsorát a zsűri döntése alapján. Két szempontból is nagy az örömünk:

Először is, ez 50 inspiráló, ötletes és egyéni szólót jelent, amelyeket nagyon jó volt végighallgatni

Másodszor is, ez a jelentős szám is mutatja a gitárverseny sikerét: az utóbbi évek hazai netes versenyein többnyire 30-40 induló volt összesen – most pedig ez az 50 gitáros a versenyre beérkezett nevezések legjobbjait képviseli. Ezúton is nagy köszönet ezért a hatalmas támogatásért minden résztvevőnek!

.
A TOP 50 lista közzététele előtt még pár gondolat elöljáróban. A közel 200 nevezésnek köszönhetően, és a rengeteg színvonalas alkotásnak köszönhetően a verseny hihetetlenül szoros volt. Szoros verseny volt az első helyért, szoros verseny volt a díjkiosztón a fő kategóriában köszöntött legjobb 5 versenyző közé kerülésért, szoros verseny volt a többi 7 kategória győzelméért, és szoros verseny volt a múlt heti eredményhirdető videóban felsorolt legjobb 20 versenyző közé kerülésért. És ugyanilyen szoros verseny volt a legjobb 50 közé kerülésért is.

Ha belegondolsz, aki most bekerült a legjobb 50-be, az a versenyzők körülbelül 75%-nál előrébb végzett. Ez arányaiban pontosan azt jelenti, mint egy 30 fős mezőnyben a legjobb 7-be kerülni. Tehát arra biztatok mindenkit, aki a nevét felfedezi a listán, hogy legyen joggal büszke a teljesítményére és a gitározására, mert egy 30 fős versenyen a legjobb 7-be jutott volna, és ez nagyon nagy szó.

A listát ábécésorrendben adjuk közre, és ennek ugyanaz az oka, amit a gitárversenyt beharangozó írásban is említettem: az volt a célom, hogy ez a verseny ne a versengésről, a rivalizálásról szóljon, hanem egymás elismeréséről, megbecsüléséről, és az egymástól való tanulásról. Ráadásul a nagyon szoros verseny miatt egy 30. körüli és egy 40. körüli helyezés között nincsen jelentős különbség.

Aki nem jutott be most a legjobb 50-be, annak szeretném elmondani, hogy az 50. helyen túl is nagyon szoros volt a verseny, tehát sok gitáros esetén hajszálon múlott a dolog. Ez egy olyan méretű gitárverseny volt a 191 nevezés által, hogy még az első százba jutás is sokat jelent, hiszen ez azt jelenti, hogy az indulók közel felénél előrébb végzett valaki.

Én azóta is folyamatosan nézem a nevezéseket, ötleteket gyűjtök, és örülök az érdekes megoldásoknak. A versenyzők ötleteiből készül első két anyag már el is készült és fent van a honlapon: Kispál Balázs és Torgyik László egy-egy futamát kottáztam le és mutattam be. És kitűnő szólókat látok olyan gitárosoktól is, akik most nem szerepelhetnek az 50-es listán. Mattias Eklundh, Brett Garsed, és a többiek is elmondták nekem, hogy meg vannak döbbenve, hogy ennyi magas színvonalú alkotást hoztak létre a magyar gitárosok. A hét második felében a külföldi zsűritagok videoüzenetét is közzétesszük.

Szerintem mindannyian nyertünk a gitárversenyen: élményt, ötleteket, bemutatkozási lehetőséget, elismerést. Köszönöm, hogy részesei voltatok ennek a szép időszaknak!
.

Akkor tehát itt következik a verseny 50 legjobb gitárosának listája, alatta pedig a külön versenynek számító Audio Kategória 10 legjobb gitárosának listája található:

A verseny legjobb 50 gitárosa:

Aradszki Zsombor
Balogh B. András
Bárkányi Benjámin
Barkóczi Bence
BigGabee
Bogdán László
Cindel Norbert
Cseh István
Csiszár Ádám
db
Északi Szabolcs
Fazekas Ákos
Fekete Sándor
Gábeli László
Gémesi Balázs
Gráf Péter
György Imre
Horváth Imre
Horváth Viktor
Jermann Wildbob Gábor
Király Miki
Kiss Norbert
Kóródi Tamás
Kovács Lee Krisztián
Kristóf Martin
Kustán Péter
Láris László
Lelovics György
Lencsés Gábor
Magyar Zoltán
Mészöly Márton
Molnár Zoltán
Mr. Botond
Nagy Balázs
Németh Bendegúz
Oppitz Christian Alexander
Orsós Tibor
Papp Dániel
Peres Gergő
Petró Tamás
Putovits Ábel
Rontó Gus Guszti
SAD (Horváth Tamás)
Somogyi Remig
Szénási Ádám
Torgyik László
Tóth Balázs
Tóth László
Vanyó Szilárd
Vízi Balázs

Az Audio Kategória legjobb 10 gitárosa:

Ambrus-Varga Dániel
Fekete Sándor
Horváth Imre
Mádi Norbert
Sárközi Ernő Ádám
Steve H
Suba Péter
Szabó Barabás
Szűcs Márton Martzee
Váczi Sándor

Érdemes lesz továbbra is követni az eseményeket a honlapon: interjúk, gitár-anyagok, kották, videók várhatók a következő hetekben is. Jó gitározást mindenkinek!

Reklámok

One thought on “A verseny 50 legjobb gitárosa

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s