Nevezés

Személyenként több nevezést is be lehet adni, és minden benevezett videód teljes értékű különálló nevezésnek számít.

A nevezés egyszerű, pár percet vesz csak igénybe. Olvasd át pontosan, mert mind a négy lépés betartása szükséges a nevezés érvényességéhez:

1) Töltsed fel a videódat a YouTube-ra. A videónak az alábbi címet adjad: “Saját Neved – Jónás Tamás Topik Gitárverseny 2013”. A videón látszódjon, ahogyan játszod a szólót. (Lehet akár közeli kameraállás is a gitárról és a kezedről. Ha vannak kiegészítő/díszítő szólamok, akkor ezeket nem kell külön videóra venni, csak a fő szólót.)

2) Lájkold a facebook.com/jonastamas oldalt, azaz az oldal tetején nyomd meg a Tetszik gombot.   (A tavalyi versenyen a YouTube csatornára történt a feliratkozás, tehát ez a lépés a tavalyi versenyre benevezett gitárosok esetén is szükséges.)

3) A YouTube videód beágyazási kódját (tehát nem a sima linket, lásd lejjebb a gyakori kérdéseknél) másold be hozzászólásként a Jónás Tamás Topikba. Ha eddig még nem voltál a topik tagja, akkor ugyanebben a hozzászólásodban írjál magadról egy-két mondatot, hogy megismerhessünk: hány éve gitározol, kik a kedvenc gitárosaid, játszol-e most együttesben, és mik a zenei terveid.

4) A YouTube videód linkjét (tehát a sima linket, nem a beágyazási kódot) másold be hozzászólásként a verseny Facebook oldalán. (Ha nem vagy fent Facebookon, akkor kérd meg egy ismerősödet erre.)

Ha a fentieket mind elvégezted, akkor ezzel máris érvényes a nevezésed, és videód versenyben van a fődíjért, és az egyéb kategóriák díjaiért is.

A versenyre 2013. december 1. (vasárnap) este 23 óra 59 percig lehet benevezni az alkotásokat.

Gyakori kérdések:

 1) Több nevezést is beadhatok?
Igen. Akárcsak a tavalyi versenyen, idén is lehet több videóval nevezni.

2) Feltöltöttem a videómat a Jónás Tamás topikba, és a Facebook oldalra is. Az utóbbi oldalon még nem jelent meg.
A Facebook oldalon a videó jóváhagyás után jelenik meg, úgyhogy minden rendben, hamarosan ott is megjelenik a videód.

3) Milyen skálákat használhatok erre a zenei alapra?
A versszakok (a 0:05-től és 0:55-től induló részek) alaphangja D, és a legkézenfekvőbb megoldáskánt a D-mixolíd skála kínálkozik ezekre a szakaszokra. A D-mixolíd skála előjegyzése 1#, akárcsak a G-dúr és az E-moll skáláknak. A D-mixolíd skála hangjai tehát: D E F# G A H C. A három legfontosabb hang: D, F# és C, ezeket érdemes sokat használni.
Használható a versszakok alatt a sima D-moll pentaton skála is, ha az F hangokat a blues-ban szokásos módon mindig kicsit megnyújtod.

A refrén (a 0:45-től és 1:16-tól induló részek) hangneme D-moll, tehát itt a D-moll pentaton skála, és a hétfokú D-moll skála (az F-dúr párhuzamos mollja) szerepelhet. Érdekesség: a refrén első akkordja, amely egy D5 akkord, még szeretni fogja a F# hangot, és a második akkordnál kontrasztként egy F hangot is be tudsz dobni.

A Jónás Tamás topikban a #26946. számú hozzászólásban leírtam az általam “mixolíd pentaton”-nak nevezett nagyon egyszerű és mégis hatásos skála elkészítésének módját. Ugyanitt egy szólót is feltöltöttem, amelyet példaként készítettem a verseny zenei alapjára, ezt is meg tudod ott hallgatni.

4) Hogyan kell beágyazni a videót a topikba?
A videód YouTube oldalán a videó alatt nyomd meg a “Megosztás”-t, majd utána az alatta megjelenő “Beágyazást”-t. Utána nyomd meg a CTRL+C-t és a topikban a hozzászólás mezőjébe illeszd be ezt a kódot (CTRL+V vagy jobb egér–>Beillesztés.)

5)  Hogyan kell regisztrálni a Jónás Tamás topikba és a Facebook oldalra?
A topikba itt tudsz regisztrálni, fél perc alatt.
A Facebook csoport esetén csak nyomd meg a “Csatlakozás a csoporthoz” gombot az oldal tetején. A kérelmet még aznap jóváhagyjuk, és amint a csoport tagja lettél, máris kiteheted itt a videód linkjét. Érdemes mindkét oldalon már előre regisztrálni, mert akkor amint kész van a videód, máris ki tudod tenni mindkét oldalon.

6) Csak videóval lehet nevezni?
Igen. De a jó hír, hogy azt is elfogadjuk, ha telefonnal/tablettel veszed fel a képet és a hangot. Tehát ha nem vagy gyakorlott a videószerkesztésben, akkor nem kell számítógéppel megszerkesztened a videót. Csak tedd le magad elé a videofelvételre alkalmas telefonodat, és mehet is a felvétel.

7) További kérdéseid vannak? A verseny “központjában”, a Jónás Tamás topikban tudod feltenni, ott hamarosan válaszolok.

Jó zenélést mindenkinek!

Jónás Tamása zsűritagoka támogatók

Reklámok

2 thoughts on “Nevezés

  1. Szia Tamás!

    Talán érdemes első pontnak azt felvenni, hogy “itt és itt megtalálható a zenei alap, ezt kell letölteni, mert ez képezi a verseny közös alapját, amire a versenyzők szólót kell, hogy írjanak..”. Csak a félreértések és a jobban informáltak számára fölösleges “lehet saját zenével nevezni?” kérdések elkerülése miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s