A zsűri

Bene János
Brad Tolinski (Guitar World)
Danev György
Gianluca Ferro (Jam Track Central)
Jónás Tamás
Király István (Király István & G-Jam Project)
Mathias Holm (MindSplit)
Rick Graham
Steve Lukather

Bene János kommunikációs tréner és tanácsadó, a Generatív Tanácsadó Iroda alapítója és ügyvezetője.

János egy átfogó, holisztikus szemléletmóddal gazdagítja majd a beérkező nevezések értékelését: az alkotás üzenetét, a mondanivaló erejét, egységességét, a zenében megjelenő érzelmeket és gondolatokat fogja vizsgálni, felülemelkedve a gitárcentrikus szempontokon.

Bene János kommunikációs szakértői tevékenysége mellett több hangszeren is játszik, ahogyan a mellékelt fénykép is illusztrálja ezt. Több könyve jelent meg, köztük az “Emberek a siker mögött – másképp”, valamint a Kropkó Péter triatlon-versenyzővel közösen írt “Megtettem, mert elhittem”.

Mindezen tevékenységek mellett János szenvedélyes sportrepülő, úgyhogy kíváncsian várja majd a magasröptű szólókat, valamint a hétköznapi, földközeli megfejtéseken felülemelkedő, szárnyaló dallamokat.

Honlap:
http://www.generativ.hu/

bene janos photo

Brad Tolinski a Guitar World magazin főszerkesztője. Brad a gitár-szakma legendás alakja, aki közel negyedszázada, 1991 óta vezeti a legnépszerűbb amerikai gitármagazint. Brad Tolinski megszámlálhatatlan interjút készített a gitárvilág nagyjaival, és számos könyve jelent meg, amelyek közül a legfrissebb Jimmy Page hivatalos életrajza, a “Light & Shade: Conversations with Jimmy Page”.

Brad a zsűri egyik elnöke is lesz, tiszteletadásként a több évtizedes zenei újságírói életműve előtt.

Honlap:
http://guitarworld.com/
Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Brad_Tolinski

tolinski photo

Danev György a HammerWorld és a Hangfoglalás Magazin zenei újságírója, aki október elején kapta meg a Hangfoglalás kiállításon a zenei szakma által megszavazott díjak közül az „Év Zenei Újságírója” díjat.

Gyuri az utóbbi 30 év rock-történelmének két lábon járó lexikonja. Ha az utóbbi 30 évben egy lemezen a többi hangszer mellett gitár is szerepelt, akkor Gyuri ismeri azt a lemezt. És a számlistát. És pár érdekes történetet a lemezről. És valószínűleg meg is van neki a lemez eredeti CD-n. És jól ismeri a gitárost. És a lemezeit, sorrendben. És az együtteseit. És pár érdekes történetet az illetőről. És valószínűleg interjút is készített már vele. Vagy ha nem, akkor most tervezi.

Danev György első könyve, amelyet az elektromos gitározás történetéről írt, néhány hónap múlva jelenik meg.

Honlapja, angol nyelvű gitáros-interjúival:
http://top-notch-guitar.blogspot.com/

danev photo

Az olasz gitáros, Gianluca Ferro az egyik legizgalmasabb hangja a mai zenei színtérnek: a modern 7-8 húros metált vegyíti fúziós elemekkel. Technikája lenyűgöző, szakértője többek között a nyolcujjas tappingnek is.

Gianluca a Jam Track Central egyik gitárosa, és a milánói Modern Music Institute vezető oktatója. Legutóbbi szólólemeze “Unheimlich” címmel jelent meg.
Itt látható Gianluca Ferro legújabb Jam Track Central videója:

http://youtube.com/watch?v=JYGWW1FsVuU

Hivatalos honlap:
http://www.gianlucaferro.com/

ferro photo

Jónás Tamás az instrumentális gitár műfajának egyik hazai képviselője, aki jelenleg Steve Vai kiadójánál, a Favored Nations/Digital Nations-nél van szerződésben. Tamás legutóbbi lemeze 2011 őszén jelent meg Timeless Hour címmel.

Honlap: http://jonastamas.com
http://facebook.com/jonastamas

JT white smile

Király István az egyik legizgalmasabb és legsokoldalúbb hazai gitárosunk. Együttesével (Király István & G-Jam Project) nemrég jelentették meg legújabb lemezüket, amelynek címe “Melodic Vision”.

Legfrissebb videoklipjük:
http://youtube.com/watch?v=eQIWRL0B65g

Az új lemez számaiba itt tudtok belehallgatni:
http://kiralyistvan.bandcamp.com/

Az együttes honlapja:
http://kiralyistvan.hu/

király istván photo

Mathias Holm a svéd MindSplit prog metál együttes gitárosa. Mathias a svéd gitár-társadalom elismert tagja, aki jelenleg a Lion Music-nál szerződésben levő MindSplit fő dalszerzője. Technikás, sokoldalú, kreatív gitáros, aki a neoklasszikus metáltól a hagyományos rockon át a folk világáig számos műfajban otthon van.

A MindSplit egyik videoklipjét itt tudjátok megnézni:
http://youtube.com/watch?v=NDNHdVznGpU

Az együttes hivatalos honlapja:
http://MindSplit.se/

mathias holm photo

Rick Graham a jelenlegi angol gitár-színtér egyik legelismertebb gitárosa. Minden műfajban otthon van a klasszikus gitártól a rockon át a metálig, a flamenco-tól a fusion-ig. Rick a Lick Library és a Guitar Interactive Magazine rendszeres szereplője, és számos oktatóanyaga érhető el a honlapján. Legutóbbi szólólemezének címe: Insideout.

Rick Graham játéka önmagáért beszél:
http://youtube.com/watch?v=yVE4hsVJYXk

Rick honlapja:
http://www.rick-graham.co.uk/

rick graham photo

Tisztelettel üdvözlöm Steve Lukather mestert a zsűritagok között, aki valószínűleg sokunk egyik kedvenc gitárosa, és nagy örömömre elvállalta a felkérést. Luke az alábbi üzenetet írta a versenyen résztvevők számára:

“Hey guys, Your friend Steve Lukather from LA here.
I hear there is a contest and as it is IMPOSSIBLE to pick the ‘ best’ anything, let alone musician I have been asked to be a part of this project. I will be no doubt be blown away by all your performances and I am sure you are all better than me anyway.. haha .. so just have fun with it all and good luck and I hope to meet you all someday.”

Luke, aki jelenleg épp Sao Paulo-ban van, a Ringo Starr & his All Starr Band turné nyitóállomásán, a másik zsűrielnök lesz, Brad Tolinski mellett.
http://www.stevelukather.com/tour/2013/ringo-starr-his-all-starr-band-2013.aspx

A zsűrizés kétfordulós lesz, az igen elfoglalt zsűritagokkal történt egyeztetést követően alakult ki a zsűrizés menete. Steve Lukather a Ringo Starr turné mellett az új Toto lemezen is nagy lendülettel dolgozik, ezért ő a második fordulóban kapcsolódik be a zsűrizésbe.

lukather photo

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s