Brett Garsed

Brett Garsed ausztrál gitáros, sokak szerint a világ jelenlegi egyik legjobb és legkülönlegesebb gitárosa, aki először Mike Varney legendás “Spotlight” rovatában tűnt fel 1985-ben.  A Guitar Player e rovatának vezetője, a Shrapnel Records megalapítója olyan neveket fedezett fel mint Yngwie Malmsteen, Greg Howe, Tony MacAlpine, Paul Gilbert vagy Jason Becker.  Brett ezt követően John Farnham együttesének tagja lett, majd a Centrifugal Funk albumon szerepelt Frank Gambale és Shawn Lane társaságában.

Brett játékát a gitárkedvelők talán leginkább a Brett Garsed – TJ Helmerich közös albumokról ismerik, amelyek a fúziós gitár műfajának legjobb lemezei közé tartoznak, egyesítve az inspirált zeneszerzést, a káprázatos technikát, a varázslatos dallamokat és az egyedi hangvételt.

2003-as első szólólemeze, a Big Sky az instrumentális gitár történetének egyik legszebb albuma. 2011-ben jelentette meg második szólólemezét, amelynek címe Dark Matter. Brett a tavalyi évben Jónás Tamás lemezén is vendégszerepelt, a Farewell című számban játszott egy csodálatos gitárszólót.

Brett Garsed honlapjáról kedvezményesen rendelhető meg a Rock Guitar Improvisation című oktató-DVD, a Dark Matter és a Big Sky albumokkal együtt, személyesen Brett által dedikálva.

www.brettgarsed.com

CD és DVD-rendelés

Brett Garsed a Facebook-on

Reklámok