Danev György

Danev György

Danev György a HammerWorld és a Hangfoglalás Magazin zenei újságírója, és egyben hazánk egyik legkiemelkedőbb gitárszakértője, mind a hangszer-márkákat, mind pedig az utóbbi évtizedek gitárosait illetően.

Ha az utóbbi 30 évben egy lemezen a többi hangszer mellett gitár is szerepelt, akkor Gyuri ismeri azt a lemezt. És a számlistát. És pár érdekes történetet a lemezről. És valószínűleg meg is van neki a lemez eredeti CD-n.

Ha az utóbbi 30 évben egy gitáros játszott akár egyetlen jól sikerült gitárszólót is, akkor Gyuri ismeri azt a gitárost. És a lemezeit, sorrendben. És az együtteseit. És pár érdekes történetet az illetőről. És valószínűleg interjút is készített már vele. Vagy ha nem, akkor most tervezi.

Egy kis ízelítő Danev György személyes, telefonos vagy interneten keresztül lezajlott zenész-interjúinak névsorából:

Steve Vai, Joe Satriani, Steve Morse, John Petrucci, Steve Lukather, Yngwie Malmsteen, George Lynch, Tony MacAlpine, John 5, Nuno Bettencourt, Gus G., Jason Becker, Jeff Loomis, Doug Aldrich, Reb Beach, Kip Winger, Billy Gibbons, Alex Skolnick, Geoff Tate, Richie Kotzen, Paul Gilbert, Allan Holdsworth, Mattias IA Eklundh, Andy Timmons… és ez tényleg csak ízelítő.

Gyuri a fentiek mellett maga is kiváló gitáros, többek között egy balkezes fehér Fender Stratocaster-t bűvöl, úgyhogy szakértő szemmel fogja nézni a versenyre beérkezett videókat.

Reklámok