Mattias IA Eklundh

Mattias IA Eklundh az egyik legegyénibb, legérdekesebb és legjobb humorú gitáros. A göteborg-i születésű svéd fő bandája a Freak Kitchen, de emellett játszott a Frozen Eyes, a Fate, a Jonas Hellborg Trio, és az Art Metal formációkban is, számos Soilwork lemezen is szerepelt, tavaly pedig Jónás Tamás lemezén a Debate című számban játszott. Mattias az egyik legkeresettebb gitáros a gitárbemutatók, gitárklinikák terén, hiszen különleges technikájánál csak a szövege a különlegesebb.

Szólólemezei egyedi zenei utazást kínálnak, üveghangok és tremolókar-trükkök keringenek a hallgató feje körül. Első szólóalbuma a Mr Libido – Sensually Primitive címet viselte, de a nagy áttörést a Freak Guitar lemez hozta el számára. Ennek folytatása, a Freak Guitar – The Road Less Traveled, amely Steve Vai kiadójánál jelent meg.

Mattias minden nyáron megrendezi a Freak Guitar Camp nevet viselő saját gitártáborát, amelyre mindig új zenékkel, gyakorlatokkal készül.

Nemrég a brit Jam Track Central is szerződtette a fáradhatatlan vikinget, három oktatócsomagja jelent meg náluk, különleges skálákkal, technikákkal, kottákkal és videókkal teletűzdelve.

A gitárverseny zsűrijének tagjaként Mattias IA Eklundh kíváncsian várja a nevezéseket – szokatlan és újszerű dallamokkal lehet legbiztosabban a szívébe férkőzni:)

www.freakguitar.com

Mattias Eklundh a Facebook-on

Mattias Eklundh oktatóanyagai a Jam Track Central terjesztésében

Reklámok