Milyen a jó gitáros?

Képzeld el az alábbi névsort: Kurt Cobain, Carlos Santana, Yngwie Malmsteen, Eric Clapton, Jeff Loomis, B.B. King, John Petrucci, Keith Richards, Tosin Abasi, Stevie Ray Vaughan, Kirk Hammett, Steve Vai, Angus Young, Fredrik Thordendal, Charlie Christian, Slash, Joe Satriani, Wes Montgomery.

Közülük ki játszik a legjobban? A válasz: mindegyikük a maga saját módján játszik a gitáron. Mindegyikük máshogyan jó. Egyetlen dologban hasonlítanak egymásra: ez pedig a zene szeretete.

Ahány gitáros van a világon, annyiféleképpen lehet jól gitározni. Mindenki hozza magával a személyiségét, a stílusát, a dallamvilágát, az érzéseit. A fenti névsor a sokszínűségről és a változatosságról szól, és szerintem egy gitárversenynek is a sokszínűségről és a változatosságról kell szólnia.

Ezért szerveztem meg ezt a gitárversenyt. Számomra egyértelmű, hogy egy gitárversenynek nem a versengés a lényege, hanem a különféle megközelítések megbecsülése és díjazása.

Annak érdekében, hogy minél több hazai gitárost tudjunk elismerni és díjazni, megkerestem a szakma számos neves hazai és külföldi képviselőjét, és támogatásuknak köszönhetően sok kategóriát alakíthattunk ki, és sokféle szempont alapján, sok nyereménnyel fejezhetjük ki elismerésünket a résztvevő gitárosoknak.

Érdemes tehát részt venni a Jónás Tamás Gitárversenyen. Szeretnénk, ha neveznél, és ennek érdekében egy sokféle stílust és megközelítést lehetővé tevő dallamos zenei alapot készítettem, amelyre nagyon szépeket fogsz tudni játszani, bármi legyen is a kedvenc zenei stílusod.

Függetlenül attól, hogy egy-két éve kezdtél el gitározni vagy már sok éve zenélsz, és függetlenül attól, hogy hobbiként gitározol munka mellett vagy a profi zenészpálya a célod – ezen a versenyen mindenképpen ki tudod fejezni magadat, megmutathatod a tudásodat a többieknek, és ha jól elkapott, egyéni, érdekes megoldásokat találsz ki, akkor ezzel a többieknek is örömet okozol – és emellett elismerésben, értékes nyereményekben részesülhetsz.

Várjuk a nevezésedet, jó gitározást kívánunk!
Jónás Tamás   —   A zsűri tagjai   —   A támogatók
.

Ez volt tehát a 2012-es verseny mottója és szellemisége, és minden későbbi versenyemen ugyanez lesz a vezérgondolat.

A 2012-es zsűritagok videóüzenetét megnézheted, ha lejjebb görgetsz.

A 2013-as verseny tudnivalóihoz kattints ide:

https://gitarverseny.wordpress.com/a-nevezes-reszletei/

—————————————————————————————–