Körkérdés a kategóriagyőztesekhez

A gitárversenyen a kategóriagyőztesek számos értékes nyereményt is átvehettek. Mivel már közel két hónap eltelt a SYMA csarnokban lezajlott díjkiosztó óta, ezért a győzteseknek már volt módjuk kipróbálni és tesztelni a nyereményeiket. Ezért a napokban egy körkérdéssel kerestük meg a kategóriagyőzteseket, és válaszaikban elmondják a tapasztalataikat.

Petró Tamás

A gitárversenyen többek között egy effektpedált, egy pickup-szettet,
valamint keverési és maszterelési lehetőséget is nyertél. Kérlek,
mesélj nekünk kicsit ezekről a nyereményekről, mik a tapasztalataid és a terveid ezekkel?

Ami az effektet illeti: A DLT nem az első Kasleder pedálom (van már egy analog delay-em Alberttől), és volt is már szerencsém kipróbálni zenekari körülmények között. Zseniális kis pedál, pont azt a finom OD hangzást adja, amit mostanában előszeretettel használok. Tervezem is, hogy a versenyre készült dalt újra feljátszom, de már a DLT-vel :)

Ami a Sublime szettet illeti, már elkezdtünk egyeztetni Andrással, és nagyjából meg is van az irányvonal. Egy elég egyedi külsővel készülő bridge pickupban gondolkozunk, amiről feltétlenül beszámolok, ha elkészült :)

Terveim szerint a következő hónapokban írok jó néhány új számot, és ezek közül választom majd ki, hogy az Echo Hangstúdióban melyiket készítsük el. Már nagyon várom a közös munkát, biztos vagyok benne, hogy a kész felvétel nagyon ütősen fog megszólalni.

Mészöly Márton

A gitárversenyen többek között egy 20.000 forintos Eldorádó vásárlási utalványt és egy Ibanez hangológépet is nyertél. Kérlek, mesélj nekünk kicsit ezekről a nyereményekről, mik a tapasztalataid, és sikerült-e már kiválasztanod, mit veszel az utalványon?

Sikerült néhány díjat megnyernem, többek közt a Legjobb Rock Szóló címet, aminek talán a legjobban örültem. A kategória díjai közé tartozik egy Ibanez MU 40 hangológép/metronóm az Oroszlánbarlang felajánlásával, ami nagyon hasznos tud lenni koncert illetve próba előtt. Pontos, megbízható, okos kis szerkezet, mindenkinek bátran ajánlom!

A díjak közé tartozik még a 20.000 Ft értékű vásárlási utalvány is, melyet az Eldorádó Hangszerkereskedés ajánlott fel, amit szinte azonnal fel is használtam. Már régóta szerettem volna egy Line6 POD HD500-as multieffektet, így nem volt kérdés mire is fordítom a támogatást, így nyomban meg is rendeltem tőlük. Személyesen vettem át a POD-ot az Eldorádó új bázisán a vásárlási utalvány felmutatásával, ahol a következő szavakkal fogadtak, amint megláttak: “Óóó hát itt a mi nyertesünk!” :):) Ezúton is köszönöm nekik még egyszer!

Balogh B. András

A gitárversenyen többek között a Vintage’52 Hangszerviz 25.000 forintos vásárlási utalványát és egy Ibanez MU 40 hangológépet nyertél. Kérlek, mesélj nekünk kicsit ezekről a nyereményekről, mik a tapasztalataid és a terveid ezekkel? Kitaláltad már, hogy az utalványból mit fogsz venni?

Mivel hogy hétvégeken gitár órákat szoktam tartani kezdőknek, az Oroszlánbarlang által adott Ibanez MU40 hangológépet erre a célra használom, ugyanis hasznos a beleépitett metronom.

Az utalványból még nem döntöttem el 100% ban, hogy mit is fogok vásárolni, de majd a Vintage’52 Hangszervizben kiderül. Tervemben van a Fender USA-i Stratocaster-emet pontra tenni és valószínű, hogy erre fogom felhasználni ezt a vásárlási utalványt.

Somogyi Remig

A gitárversenyen többek között egy féléves Rocksuli-ösztöndíjat, egy
Digitech Hardwire HT-6 polifonikus hangolót, valamint a 
Guitar Master Class teljeskörű tagságát nyerted. Kérlek, mesélj nekünk kicsit ezekről a nyereményekről, mik a tapasztalataid és a terveid ezekkel?

Először is köszönöm szépen a nyereményeket.:)

A Rocksulis ösztöndíjat felajánlottam egy olyan fiatal gitárosnak akinek az anyagi helyzete nem engedi meg hogy tanárnál tanuljon gitározni. A Rocksulival ezt megbeszéltük  és ők is jó ötletnek tartották. Felajánlásom oka hogy én már rátaláltam mesteremre Alapi István személyében és jazz tanszakra is járok Mohai Tamáshoz így nem lett volna időm kihasználni a lehetőséget annak ellenére hogy tudom hogy milyen jó gitárosok és tanárok vannak a Rocksuliban. Erről még a díjkiosztó napján csináltam egy videót és feltettem egy videomegosztóra.  470-en nézték meg de sokáig nem jött megkeresés, már kezdtem azt hinni hogy sokak csak nagy gitárosok akarnak lenni de tanulni nem akarnak (mert tanulni ugye nem mindig könnyű és van amikor unalmas is, alapozás, elmélet, szolfézs, házi feladat stb. és nem lehet azonnal Malmsteen szólókat játszani aztán meg nem értik hogy mások szerint miért nem jó az amit csinálnak). Végül Koszta Mihály Norbert keresett meg hogy ő nagyon szeretne komolyabban foglalkozni a gitározással. Nagyon örültem neki.:)

A Mezzoforte Hangszeráruház által felajánlott Digitech Hardwire HT-6 polifonikus hangolót egyszerűen imádom. Azóta is azt használom itthon is és a nagykoncerteken is.:) Csak jót tudok róla mondani. Nagyon pontos! Mesterem is azt mondta hogy a legjobbak közé tartozik.

A Guitar Master Class-t tájékozódásra és tanulásra használom. Van lehetőség fórumokhoz csatlakozni de az angoltudásom sajnos nagyon hiányos hozzá.:(  Nagyon sokat lehet tanulni belőle, sokan érdekes felfogásban gitároznak. Minden stílus megtalálható. Én mostanában a jazzel kerültem közelebbi kapcsolatba ami nagyon sokrétű és egyáltalán nem olyan könnyű mint ahogyan azt a „gitározgatók” gondolják. Jól játszani a jazzt elég nagy kihívás pedig az elméleti hátterem megvan hozzá. Főleg emiatt használom a Guitar Master Classt.

Azért mindenkinek üzenem aki a tudomásomra hozta aggodalmát azzal kapcsolatosan hogy jazzt is játszom, hogy el tudom különíteni a jazzt minden mástól, egyszerűen érdekel, tudni akarom de nem leszek jazz gitáros!:)

Gráf Péter

A gitárversenyen többek között a Jam Track Central ajándékutalványát és az Oroszlánbarlang Ibanez hangológépét nyerted. Kérlek, mesélj nekünk kicsit ezekről a nyereményekről, mik a tapasztalataid és a terveid ezekkel? Hogyan haladsz a Jam Track Central ajándékutalványán beszerzett gitár-anyagok feldolgozásával?

Élvezem nagyon az ajándékokat. Az Oroszlánbarlang által adott Ibanez hangolóról sok jót tudok mondani, igazából tökéletesen működik, jó a reakcióideje és iszonyatosan pontos, ráadásul nagyon jól állítható, úgyhogy nem kell hajolgatni ahhoz, hogy lássam a kijelzőt.
.
A Jam Track Central-os cuccok már viccesebb kérdés, azt hiszem, hogy elleszek velük egy darabig. A következő dolgokat töltöttem le:

Andy James – Epic Rock Vol.1
Guthrie Govan – Late Night Sessions 2
Dave Lockwood – Smooth Grooves
Jack Thammarat – On The Way.

Ezeken kívül csaptam hozzá pár ingyenes letöltést is:
Chris Eaton – Sleazeball
Jess Lewis – Room 335 (Alex Hutchings szólóval)
Hard Times Blues
Tom Quayle – Hopes
Santana Style
és Callum Williams – Drivin’ Blues.

Röviden: van bőven mivel foglalkozni. Most éppen a Guthrie-t csinálom, de szerintem elleszek vele egy darabig, főleg mire kielemzem, hogy mi is történik. A technikai részébe, valamint a frazírozásba is beletörik a bicskám, úgyhogy tanárra nem fogok költeni a közeljövőben. :)

Lelovics György

A gitárversenyen többek között az Árkádia Hangszerbolt által felajánlott egy évere elegendő húrkészletet, és az Oroszlánbarlang Ibanez hangológépét nyerted. Kérlek, mesélj nekünk kicsit ezekről a nyereményekről, mik a tapasztalataid a hangológéppel, és milyen húrokat választasz az Árkádiában?

Mióta az Ibanez hangolót használtam sokkal tisztább és szárazabb érzés a játékom:) Ezt lehet akár szó szerint is érteni mert sajna nem volt csak a fülem amivel behangolhattam volna az akusztikus gitáromat. Így ez nagyon kapóra jött. Az Árkádia Hangszerbolttal még nem volt időm felvenni a kapcsolatot, de hamarosan megteszem mert égető szükségem lenne már új húrokra:)

A kategóriagyőzelemért kapott oklevelet tuti be fogom kereteztetni és kitenni a falra :) Sajna még a “Timeless Hour” CD-t sem volt időm meghallgatni, de lassan jönnek az ünnepek és bepótolom e hiányosságomat.

Horváth Imre

A gitárversenyen többek között a Lukinserv által felajánlott Logitech
C310 webkamerát, az OSV együttes egyik lemezét, a Riff Axelerator szoftverét és az Oroszlánbarlang Ibanez hangológépét nyerted. Kérlek, mesélj nekünk kicsit ezekről a nyereményekről, mik a tapasztalataid?

A Logitech C310HD Webcam egy kiváló kamera, nagyon szeretem, nagyszerű a képminősége, nagyon jó felvételt lehet vele készíteni ami egyben sokat segít a további fejlődésemben.

A Riff Axelerator szoftver a gitárosoknak egy kitűnő eszköz arra hogy az arpeggiokat és különböző technikákat megtanuljanak, így gyorsabb és pontosabb lesz a gitárjátékuk. Nagyon jó vele tanulni, mert le is tudom lassítani arra a sebességre ami nekem megfelel, így gyorsabban elsajátítom a darabot amit meg akarok tanulni.

A hangológép nagyon tetszik, könnyű a kezelése, felhasználóbarát, pontos, és a kijelzője is jól olvasható.

Az OSV CD-hez pedig gratulálok Tamás, nagyon jó! Szeretem hallgatni mert jó zenészek játszanak benne. A kedvenc gitárosom benne: Jónás Tamás:)

Összefoglalva az egészet: nagyon örültem hogy beneveztem a versenyre, jó volt játszani erre a zenei alapra, jó volt a hangulata az egész versenynek, kitűnő volt a szervezés, jó volt mindig megnézni az új gitáros versenyzőt hogy mit fog játszani. Köszönöm neked Tamás a lehetőséget és hogy ilyen jól megszervezted a versenyt. Nekem sokat jelentett ez a verseny, főleg a visszajelzések, az elismerések.

.

Köszönjük a kategóriagyőzteseknek a válaszokat, és további sok sikert kívánunk nekik!

A kategóriagyőztesek szólói itt nézhetők meg:

A külföldi zsűritagok (Mattias IA Eklundh, Brett Garsed, Troy Stetina, Andrew Farnham) videoüzeneteit pedig itt lehet megtekinteni:

Hozzászólás