Andy Timmons – A Kiss of Life: szólófelépítés és ritmikai ötletek 02

Andy Timmons szólójának második része (az 5-8. ütem) következik, Kip Winger szólólemezéről, az A Kiss of Life című számból. Az első rész kottáját és leírását itt találhatod.

Érdemes megfigyelni, hogy Andy itt sem ütem elején kezdi az új szakaszt, ahogyan a szóló elejét sem így indította. Ez egy nagyon egyszerű ötlet, mégis csodákra képes, mert ha az új szakaszok kiszámíthatóan, a kör legelején indulnak, akkor a szóló gyakran túlságosan gépiesen hangzik.

Az 5. ütemben az ízléses díszítéseket, húrzajokat is érdemes ellesni. A 6-7. ütemekben a ritmus igen egyszerű: sok pontozott nyolcadból áll. Cserébe a díszítésekkel, és a dallam kinyitásával lehet ilyenkor operálni. Szép hangköz-kombinációk és irányváltások, valamint csúszások és okos tremolókar-használat jellemzi ezt a szakaszt.

A 7. ütem végén egy sárkányos sus akkordfelbontás készíti elő a gyorsítást, és a 8. ütem az energia felhalmozásáról, a feszültség növeléséről szól. Ez a négyütemes szakasz a ritmusok szempontjából is zseniális, soha nincs benne holtpont, Andy képes néhány ritmus-ismétléssel fejezeteket teremteni, majd amikor már éppen megszoknánk, akkor egy mozdulattal új képeket fest.

Hamarosan érkezik a szóló harmadik része. Addig is, nyeremény jár annak, aki elsőként válaszol helyesen az első részben feltett kérdésre.

1 thoughts on “Andy Timmons – A Kiss of Life: szólófelépítés és ritmikai ötletek 02

  1. Visszajelzés: Andy Timmons – A Kiss of Life: szólófelépítés és ritmikai ötletek 03 | Gitárverseny 2012

Hozzászólás